25 oktober: Koperensemble Brass

koperensemble brass

Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten onder de bezielende leiding van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het ensemble is in de eerste helft van 2017 gestart en werkt sindsdien aan het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Gabriëla, Spark en speciale bewerkingen van traditionals.
De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. 

15 november: Koetsier Trio, fagot, cello, piano

Koetsier

Het Koetsier Trio is nog jong. Sinds zomer 2017 presenteren Suzanne van Berkum (fagot), Floor Bakker (cello) en Alfred Snel (piano) klassieke muziek in verschillende duobezettingen: fagot-cello, fagot-piano en cello-piano. De cello en de fagot worden vaak muzikale broers genoemd. Ze klinken in hetzelfde register en vervullen beide zowel een solistische als begeleidende rol, maar zijn zeer verschillend in klankkleur: eenheid in verscheidenheid. Toch zijn er zeer weinig stukken geschreven voor de bezetting van het trio. De Nederlandse componist Jan Koetsier heeft deze unieke combinatie van instrumenten gezien en precies voor de bezetting van het trio in 1981 een stuk geschreven: Fantasie opus 81. Uiteraard is dit stuk, waarin ieder instrument tot zijn volste recht komt, door het trio omarmd.
Met stukken uit de 18e eeuw tot hedendaagse muziek op het repertoire stelt het Koetsier Trio telkens programma's samen waarin romantiek, scherts en sprankeling elkaar afwisselen. 

Go to Top