24 januari 2019: Klassiek Talent

 

 Jong Talentenwedstrijd, Klassiek Talent in de theaterzaal. 

Deze wedstrijd wordt dan voor de vierde keer georganiseerd. Middelbare scholieren uit de directe omgeving van de gemeente Hellendoorn kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. 

Jonge klassieke muzikanten tussen de 12 en 18 jaar uit Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten en Enter strijden tijdens deze wedstrijd om de eer. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties


 28 februari ArteZ hogeschool voor de kunsten presenteert: Chloë Elsenaar op                                             viool begeleid door Alie Kruiselbrink op de vleugel

foto Chloe 2  2018 04 19 Alie Kruisselbrink 1

Chloë Elsenaar kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles. Momenteel studeert ze aan het Conservatorium te Zwolle, waar zij dit jaar haar bachelor hoopt af te ronden.
Veel podiumervaring heeft zij opgedaan als soliste bij verschillende orkesten. Ze mocht bijvoorbeeld in december 2016 soleren met Het Orkest van het Oosten, waar ze ‘Winter’ van Vivaldi’s 4 jaargetijden speelde en in oktober 2018 speelde ze het Vioolconcert van A. Dvorak met het Hanze Orkest.
Bij het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel’ is ze een aantal jaar concertmeester geweest en nu speelt zij in het Ars Musica-orkest o.l.v. Patrick v.d. Linden. 
Chloë wordt regelmatig gevraagd als gast-violiste en heeft gespeeld op vele bekende podia, zoals bijvoorbeeld in Het Concertgebouw in Amsterdam, Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam.      

Chloë wordt deze avond begeleid op de vleugel door Alie Kruisselbrink docente aan het ArtEZ Conservatorium.

Grote namen kwamen in de carrière van pianiste Alie Kruisselbrink voorbij: Daniël Wayenberg, Moshe Hammer en Viktor Kusnetsov. Ze is regelmatig te horen als begeleidster van blazers, zangers en strijkers en heeft een groot repertoire aan koormuziek. Alie Kruisselbrink studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen en Rinus Groot, waar zij in 1983 haar B-diploma behaalde. Ze werkt nu aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en begeleid daar de studenten op vakkundige wijze. Ze verleende medewerking aan masterclasses van David Wilson-Johnson, Ab Koster en Gaby Pas- Van Riet.


21 maart Accordeonorkest Accordeola 

Een accordeonvereniging uit de regio Luttenberg / Lemelerveld.

Niet direct een orkest, dat u zou verwachten bij een klassiek concert. Het publiek heeft dit de afgelopen jaren zeker weten te waarderen. Ze zijn op 21 maart dan ook voor de derde keer in deze concertreeks te horen. Er is veelal een breed repertoire beschikbaar, waarbij het klassiek ook niet uit de weg wordt gegaan. Laat u verrassen door de klanken en melodieën van de accordeons.


25 april 2019:  Kaliber Kunstenschool 

De Klassieke talentenklas maakt onderdeel uit van een complete talentstroom binnen Kaliber Kunstenschool. Leerlingen mogen pas deelnemen na het doen van een auditie waarbij wordt beoordeeld of ze geschikt zijn. Hierbij zijn talent en motivatie de meest belangrijke criteria. Voordelen van het deelnemen aan de talentenklas zijn dat de leerlingen meer tijd krijgen voor de wekelijkse lessen en dat ze naast de reguliere lessen ook workshops aangeboden krijgen. Gedurende het leerjaar worden er enkele concerten samengesteld waarin de leerlingen kunnen laten horen wat ze muzikaal in huis hebben en waarbij ze natuurlijk de nodige podium ervaring opdoen. Dat gebeurt op 25 april voor de negende keer


23 mei Duo Fantastique

Duo Fantastique

Gerard van Kempen, piano, en Harmen Lucas, viool, spelen al sinds 2007 samen. Ze vormen een voortreffelijk op elkaar ingespeeld duo. Zij verklanken werken uit een breed klassiek repertoire, waarbij de Franse componisten rond 1900 hun speciale interesse hebben. Ditmaal brengen zij een gevarieerd programma ten gehore met o.a. werken van Franz Schubert en Cesar Franck. Laat u verrassen hoe de romantiek zich ontwikkelt van het zangerige naar het visueel lijkende spel van harmonieën. 


21 juni Cottonville bigband

Cottenville

cottenville 1

Het muziekseizoen wordt afgesloten in een gezellige sfeer door de plaatselijke Cottonville bigband.

Deze band vormt sinds 2009 een onderdeel van de Nijverdalse muziekvereniging KSW en brengt op de concertavond een veelzijdig programma. De oorsprong van het repertoire ligt in de echte Bigband- en Jazzmuziek uit de jaren veertig en vijftig. Muziek van Glenn Miller, Benny Goodman etc.   

Go to Top