25 oktober: Koperensemble Brass

koperensemble brass

Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten onder de bezielende leiding van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het ensemble is in de eerste helft van 2017 gestart en werkt sindsdien aan het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Gabriëla, Spark en speciale bewerkingen van traditionals.
De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. 


15 november: Koetsier Trio, fagot, cello, piano

Koetsier

Het Koetsier Trio is nog jong. Sinds zomer 2017 presenteren Suzanne van Berkum (fagot), Floor Bakker (cello) en Alfred Snel (piano) klassieke muziek in verschillende duobezettingen: fagot-cello, fagot-piano en cello-piano. De cello en de fagot worden vaak muzikale broers genoemd. Ze klinken in hetzelfde register en vervullen beide zowel een solistische als begeleidende rol, maar zijn zeer verschillend in klankkleur: eenheid in verscheidenheid. Toch zijn er zeer weinig stukken geschreven voor de bezetting van het trio. De Nederlandse componist Jan Koetsier heeft deze unieke combinatie van instrumenten gezien en precies voor de bezetting van het trio in 1981 een stuk geschreven: Fantasie opus 81. Uiteraard is dit stuk, waarin ieder instrument tot zijn volste recht komt, door het trio omarmd.
Met stukken uit de 18e eeuw tot hedendaagse muziek op het repertoire stelt het Koetsier Trio telkens programma's samen waarin romantiek, scherts en sprankeling elkaar afwisselen. 

 


24 januari 2019: Klassiek Talent

 

 Jong Talentenwedstrijd, Klassiek Talent in de theaterzaal. 

Deze wedstrijd wordt dan voor de vierde keer georganiseerd. Middelbare scholieren uit de directe omgeving van de gemeente Hellendoorn kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. 

Jonge klassieke muzikanten tussen de 12 en 18 jaar uit Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten en Enter strijden tijdens deze wedstrijd om de eer. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties


28 februari  Martine Veldhuis en Jelte van Putten viool

Dan zal het concert worden verzorgd, door leerlingen van Sylvia van der Grinten. Zij is werkzaam als viooldocente van de Jong Talentklas en Hoofdvakopleiding aan ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Twee leerlingen van haar, zullen spelen;Martine Velthuis, nu 17 jaar en Jelte van Putten, nu 16 jaar. Martine wordt begeleid door haar moeder Edith Velthuis en Jelte door Vesna Dimcevska. Martine zit in de Vooropleiding en Jelte in de Jong Talent Klas. Martine won de 2e prijs op het Christina Concours in januari. Jelte won 2 jaar geleden de 1e prijs op het Britten Concours


21 maart Accordeonorkest Accordeola 

Een accordeonvereniging uit de regio Luttenberg / Lemelerveld.

Niet direct een orkest, dat u zou verwachten bij een klassiek concert. Het publiek heeft dit de afgelopen jaren zeker weten te waarderen. Ze zijn op 21 maart dan ook voor de derde keer in deze concertreeks te horen. Er is veelal een breed repertoire beschikbaar, waarbij het klassiek ook niet uit de weg wordt gegaan. Laat u verrassen door de klanken en melodieën van de accordeons.


25 april 2019:  Kaliber Kunstenschool 

De Klassieke talentenklas maakt onderdeel uit van een complete talentstroom binnen Kaliber Kunstenschool. Leerlingen mogen pas deelnemen na het doen van een auditie waarbij wordt beoordeeld of ze geschikt zijn. Hierbij zijn talent en motivatie de meest belangrijke criteria. Voordelen van het deelnemen aan de talentenklas zijn dat de leerlingen meer tijd krijgen voor de wekelijkse lessen en dat ze naast de reguliere lessen ook workshops aangeboden krijgen. Gedurende het leerjaar worden er enkele concerten samengesteld waarin de leerlingen kunnen laten horen wat ze muzikaal in huis hebben en waarbij ze natuurlijk de nodige podium ervaring opdoen. Dat gebeurt op 25 april voor de negende keer


23 mei Duo Fantastique

Duo Fantastique

Gerard van Kempen, piano, en Harmen Lucas, viool, spelen al sinds 2007 samen. Ze vormen een voortreffelijk op elkaar ingespeeld duo. Zij verklanken werken uit een breed klassiek repertoire, waarbij de Franse componisten rond 1900 hun speciale interesse hebben. Ditmaal brengen zij een gevarieerd programma ten gehore met o.a. werken van Franz Schubert en Cesar Franck. Laat u verrassen hoe de romantiek zich ontwikkelt van het zangerige naar het visueel lijkende spel van harmonieën. 


21 juni Cottonville bigband

Cottenville

cottenville 1

Het muziekseizoen wordt afgesloten in een gezellige sfeer door de plaatselijke Cottonville bigband.

Deze band vormt sinds 2009 een onderdeel van de Nijverdalse muziekvereniging KSW en brengt op de concertavond een veelzijdig programma. De oorsprong van het repertoire ligt in de echte Bigband- en Jazzmuziek uit de jaren veertig en vijftig. Muziek van Glenn Miller, Benny Goodman etc.   

Go to Top