KLASSIEK TALENT

Iedere 2 jaar organiseert Muziek onder de Trap "Klassiek Talent", een talentenjacht onder middelbare scholieren uit de omgeving van Nijverdal. 

2019 01 24 42 Klassiek Talent

De jeugd heeft de toekomst, dat geldt natuurlijk ook voor de klassieke muziek. Onze regio kent een groot aantal jonge talenten, die een mooi podium verdienen. Om deze talenten een extra stimulans te geven om hun plezier in muziek nog verder te vergroten, heeft de Muziekkring Hellendoorn -(inmiddels Muziek onder de Trap)-  in 2011 Klassiek Talent in het leven geroepen.

De talentenjacht is speciaal gericht op jongeren tussen de 12 en de 18 jaar.

Er worden 4 prijzen uitgereikt: naast de bekende drie ‘podiumplekken’, waaraan een leuk geldbedrag en een conservatoriumles is verbonden, wordt ook een publieksprijs uitgereikt. 


KLASSIEK TALENT 2019 

Eerste prijs en de Publieksprijs voor Emma Harbers bij Klassiek Talent          Donderdagavond 24 januari werd in het ZINiN theater in Nijverdal een Klassieke talentenjacht gehouden. Twaalf  jongeren in de leeftijd van 12 t/m. 18 jaar traden aan voor een vakkundige jury, bestaande uit Charlotte Oord, Fenny van Hemmen en Han Kolthof. Het programma werd met verve gepresenteerd door Anouk de Jong, lid van de werkgroep Muziek onder de Trap.

Het spelniveau van de kandidaten was hoog en gezien het ruime aanbod van de bespeelde instrumenten, was het voor de jury een hele opgave om tot een afgewogen oordeel te komen.

De eerste prijs werd gewonnen door 12-jarige Emma Harbers uit Rijssen. Zij kwam op, met een flinke partij blokfluiten, en maakte daar ook een mooie act van, door eerst een vloerkleedje op de grond te leggen, waarop de instrumenten werden neergelegd. Vervolgens wist ze het publiek te boeien met een mooi stuk, van D.Heilbach, ‘Infectious recorders’ waarbij ze ook nog een stukje met 2 sopraanfluiten tegelijk speelde.

De tweede prijs ging naar de 16 jarige Julie Abou Alwi, uit Enschede met, valse Brillante op.34 no.2 van Chopin. Zij wist uit de vleugel een dynamiek te halen, die doorgaans alleen door gevorderde pianisten. kan worden bereikt.

De derde prijs ging naar violiste, Elianne Bakker (12 jaar) uit Almelo. Zij speelde een muziekstuk, genaamd ‘Sonatine’, gecomponeerd door haar vader die ook de begeleiding op de vleugel verzorgde. Zij ging op een beheerste manier met de viool om, met evenzo een leuke act tussendoor, waarbij ze de viool als ‘gitaar’ bespeelde. Duidelijk zichtbaar, genoot ze zelf ook van dit tussenstukje. 

Voorzitter van de jury, Han Kolthof liet weten dat het moeilijk was, om deze avond met een goed afgewogen  oordeel te komen, gezien het hoge niveau van de kandidaten en de verscheidenheid aan instrumenten. 

Emma Harbers wist het publiek te boeien met haar spel en leuke ‘act’. Evenals de jury wisten de bezoekers dit te waarderen, door haar de Publieksprijs toe te kennen. 

 2019 01 24 29 Klassiek Talent      2019 01 24 25a Klassiek Talent 1       2019 01 24 6 Klassiek Talent        

1. Emma Harbers                     2. Julie Abou Alwi                    3. Elianne Bakker

 

                                                       


 

WINNAARS VORIGE EDITIES

  maartje                     laura

        

2011 Maartje Valk                                        2013  Laura Troost

 

numa   arman

2015 Numa van de Riet                                                        2017 Arman van Dijk

Go to Top