20 september: Lisa Franken, piano en cello

lisa1                  Lisa2                      

Op 20 september 2018 treedt Lisa Franken op. In 2014 kwam dit bijzondere talent voor de eerste keer naar Nijverdal om een concert te verzorgen bij muziek onder de trap. We waarderen het dan ook bijzonder, dat ze nu voor de vijfde keer naar Nijverdal komt.Zij bespeelt twee instrumenten- piano en cello. Met deze bijzondere combinatie weet zij steeds weer opnieuw haar publiek te veroveren. Werken van diverse componisten van barok tot tangomuziek worden ten gehore gebracht.

 

25 oktober: Koperensemble BrassO

koperensemble brass

Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten onder de bezielende leiding van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het ensemble is in de eerste helft van 2017 gestart en werkt sindsdien aan het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Gabriëla, Spark en speciale bewerkingen van traditionals. De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. 

 

15 november: Koetsier Trio, fagot, cello, piano

Koetsier

Het Koetsier Trio is nog jong. Sinds zomer 2017 presenteren Suzanne van Berkum (fagot), Floor Bakker (cello) en Alfred Snel (piano) klassieke muziek in verschillende duobezettingen: fagot-cello, fagot-piano en cello-piano. De cello en de fagot worden vaak muzikale broers genoemd. Toch zijn er zeer weinig stukken geschreven voor de bezetting van het trio. 
Met stukken uit de 18e eeuw tot hedendaagse muziek op het repertoire stelt het Koetsier Trio telkens programma's samen waarin romantiek, scherts en sprankeling elkaar afwisselen. 

 

24 januari 2019: Klassiek Talent

Eens in de twee jaar houdt Muziek onder de Trap een talentenjacht in de theaterzaal van ZINiN. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.muziekonderdetrap.nl

Jonge klassieke muzikanten tussen de 12 en 18 jaar uit Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten en Enter strijden tijdens deze wedstrijd om de eer. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties

28 februari 2019: Viooltalent ArtEZ

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten levert deze avond een aantal vioolleerlingen, die deze avond Muziek onder de Trap opluisteren met een mooi programma. Het ArtEZ Conservatorium heeft drie locaties, waardoor het gemoedelijk en kleinschalig is. Er is veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen en de lijnen zijn kort. Ieder locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Geniet van deze bijzondere avond!

21 maart 2019: Acordeonvereniging Accordeola

De Accordeonvereniging Accordeola is een regionale vereniging uit Luttenberg/Lemelerveld. Twee jaar geleden was Accordeola al eens te gast bij Muziek onder de Trap en oogstte toen veel succes in een volle hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Het orkest brengt zowel wel populaire melodiemelodieën als ook een klassiek repertoire.

25 april 2019: Kaliber Kunstenschool

Muziek onder de Trap is altijd vereerd om aanstormend talent te kunnen presenteren uit de talentenklas van Kaliber Kunstenschool. Zij verzorgen deze editie. De solisten van deze avond zijn zeer talentvol, en beschikken over een meer dan gemiddelde motivatie. Deze leerlingen zijn gekozen om deel te nemen aan deze speciale klas, omdat ze over veel muzikaal talent beschikken. Ze volgen dan ook een speciaal traject van extra lessen, maar nemen daarnaast ook deel aan concoursen en concerten. 

23 mei 2019: Duo Fantastique

Harmen Lucas (viool) en Gerard van Kempen (piano) hebben meerdere malen bewezen dat ze het Nijverdalse publiek aan zich hebben weten te binden met hun muziek. Zij treden al sinds 2006 samen op als Duo Fantastique.

Beide musici begonnen al op jonge leeftijd aan hun muzikale carrière en voor Harmen Lucas is Nijverdal een ‘thuiswedstrijd’, hij groeide op in dit dorp.

20 juni 2019: Cottonville Bigband

De Cottonville Bigband sluit het seizoen van Muziek onder de Trap af met jazz- en klassieke- en popmuziek, maar ook zullen de musici Bigbandmuziek ten gehore brengen.

Deze sublieme band vormt sinds 2009 onderdeel van muziekvereniging KSW en was al eens eerder te gast bij ZINiN. Toen werd samengewerkt met zangeres/actrice Babette van Veen. Een avond om met plezier aan terug te denken.

 

 

 

 

Go to Top